Kwaliteitsuitleg

Edelstaal

Nieuw in de trouwringenwereld is het prachtig glanzende edelstaal. De kleur is zo wit dat het op platina lijkt, en de eigenschappen zijn ongelooflijk. Het is werkelijk prachtig te polijsten waardoor de glans geweldig is. Daarnaast krast het edelstaal veel minder dan de overige edelmetalen en blijft daardoor veel langer zijn mooie glans houden. De nieuwe trend als het gaat om trouwringen.

Edelstaal is een term gebruikt door staalfabrikanten om hoogwaardige roestvast staal (in de volksmond: roestvrij staal) aan te duiden, waarmee benadrukt moet worden dat het staal sterk, zuiver en mooi is.


Titanium

Omdat dit metaal sterk, licht en erg corrosiebestendig is, en bovendien bestand tegen extreme temperatuurschommelingen, worden titaniumlegeringen veel toegepast bij de constructie van vliegtuigen en raketten. Daarnaast wordt titanium veel voor sieraden gebruikt. Voornamelijk omdat het sterk, anti-allergeen en goed bewerkbaar is.

Goud is een edelmetaal dat ontstaat uit vloeibaar magma. Goud kan als stofgoud, goudklompjes of als goudader voorkomen. Geelgoud is een legering met goud, koper en zilver. Puur goud is warm geel van kleur en 24 karaats (100% goud). Zo is 14 karaats 58,5 % goud en 41,5% ander metaal. Geelgoud is in principe de natuurlijke en pure kleur van goud. Ook kunnen door een kleine hoeveelheid andere materialen kleurvariaties verkregen worden.


Witgoud

Dit is een legering met goud, palladium of vroeger (en nu nog steeds buiten Europa) een legering van goud en nikkel. Door het gebruik van nikkel waren er vele klachten i.v.m. overgevoeligheid of allergieën door nikkel.

Het huidige witgoud is niet wit maar geelzilverkleurig. Maar voor een perfecte witte kleur wordt het juweel gerhodineerd. Er wordt een zeer dun laagje rhodium op het juweel gelegd. Hierdoor is het echt wit en heeft het een wat koelere uitstraling.

Wat als het laagje rhodium is afgesleten? Dan brengt u het juweel bij de juwelier binnen en hij zal er een nieuw laagje rhodium aanbrengen, waardoor het juweel er weer als nieuw uitziet. 


Roodgoud

Dit is een legering van goud, koper en heel weinig zilver. Roodgoud heeft een warme romantische uitstraling. Het goud krijgt haar rode kleur door een legering met koper. Hoe meer koper er in de legering zit, des te roder worden de trouwringen.